Doriti sa primiti vesti de la noi?

Pastram legatura pe mail?

Thursday, November 29, 2012

Cum linistesti un nou nascut ca Vladut sau cum am linistit-o noi pe Ilinca noastra in primele 3 luni

Scriu astazi cateva randuri cu dedicatie pentru prietenul Alimosha si cu drag si multumire pentru Ada, care a facut bucurie mare Ilenei impartasind cu noi cateva metode simple pentru linistirea nou nascutilor, care ne-au fost de mare ajutor.

Suntem la primul copil asa nu suntem nici pe departe indreptatiti sa dam sfaturi cuiva. Am sa incerc doar sa enumar cativa pasi pe care noi i-am facut in primele luni cu Ilinca noastra, pentru a o linisti si pentru a ne face viata in trei o bucurie. Enomerarea pasilor va fi interactiva cu filmulete pentru ca lectia sa nu dureze mult.

Ada ne-a impartasit de prin luna a saptea de sarcina filmulete cu principiile Doctorului Harvey Karp. Ii multumim pe acesta cale pentru ele. Am dormit excelent in seara in care am vizionat cateva: ne-a intra pe o ureche si ne-a iesit pe cealalta. Insa in prima saptamana cand am ajuns acasa cu Ilinca, ca sa linistim copilul am inceput repede sa cautam speranta in principiile doctorasului, la care ne uitam cu amuzament cu cateva luni inainte. Ceva, ceva tot retinusem.

Noi din primele zile am inceput sa o pupam pe Ilincuta. Ne este tare draga. De cateva zeci de ori pe ora, insa asta nu prea ne ajuta sa o linistim. Recomadarile sunt urmatoarele:

In primul rand se recomanda ca nou nascutul, daca este agitat, sa fie infasat.
De ce? Pentru ca asa a stat copilul in burtica 9 luni: la inghesuiala.
Cum facem asta vedem in filmuletul de mai jos:




Tipul asta e chiar profesionist la infasat, noi am folosit metode mai simple de infasat si cu toate astea am obtinut si noi rezultate bune.
Atentie la picioare: piciorusele trebuie lasate sa se miste in voie.

Se vorbeste mai apoi de leganat la piept. Insa leganatul se recomanda a fi pe verticala. Tipul din filmulet procedeaza exact cum recomand doctorul in cartea lui.
De ce? Pentru ca mai tot timpul in burta mamei lui bebelusul simtea mersul mamei ca pe o miscare de sus in jos.
De ce la piept? Ca sa simta ca nu e singur pe lume. Mai ales la sanul mamei, pentru Ilinca era paradisul. Ar fis stat acolo continuu.

Apoi este vorba de suieratul la ureche.
De ce? Pentru ca asta se pare ca era sunetul pe care il auzea copilul in burtica mamei.

La noi a dat rezultate foarte bune sunetul de aspirator. O mostra aici:


Avem sunetul de aspirator pe toate telefoanele si desigur si in masina. Se mai poate folosi si un radio pe o fregventa intre canale.

Se mai recomanda tinutul bebelusului cu mana sub burtica lui. Acesta operatiune da rezultate mai ales in perioada colicilor. Daca este cazul de colici. Exemplifica Dr. Karp in filmuletul de mai jos.




Ultimul pas este suzeta, asa cum se vede in filmulet, insa la noi a fost respinsa din start de catre Ilinca.

Cei care sunt inca in perioada sarcinii pot cici si cartea, care este disponibila si la noi in librariile on line si nu numai. Noi ne-am multumit doar cu filmuletele, dar am intalnit cartea la Cristi si Violeta si ei erau foarte incantati de ea. Merita citita inainte de nasterea copilului. Dupa nastere va veti uita la filmuletele insirate de mine aici.

Pentru final un interviu cu Doctor Karp in 2 parti:






Varianta originala in engleza a cartii se poate cumpara de aici.


Vezi si: Bucurie mare pentru bebelus - baita