Doriti sa primiti vesti de la noi?

Pastram legatura pe mail?

Sunday, November 10, 2013

BRAVO in sus, BRAVO in jos

Motto: "Nu-ti cer sa gandesti ca mine, iti cer doar sa gandesti!" 

- Uite tati am mai facut un pas.
- BRAVO tati.
- Uite tati am mai facut un pas.
- BRAVO tati.
- Uite tati am mai facut un pas... Tatii, TATIIIIIiiiii.

Bravo si  bravo si iar bravo aud in toate parcurile bucurestene, la orice loc de joaca si la fiecare pas al micutului sau al micutei.
Am cautat mai multe informatii despre subiectul recompense si incurajari. Si informatii sunt multe si din multe surse de incredere: Alfie Kohn, Michael Thomson (PhD), Anthony de MelloAletha Solter (PhD), Thomas Gordon,
In mare, am aflat ca, laudand copilul il faci dependent de lauda ta si implicit de tine. Nu asta ne dorim pentru fata noastra. Vrem ca Ilinca noastra sa fie independenta, iubitoare de oameni si natura, fericita si echilibrata.

Asa ne invata sa gandim Alfie Kohn, in cartea sa "Parenting neconditionat". Spune el, la fiecare actiunea a noastra, sa reflectam daca ajutam copilul nostru sa devina adultul visat: independent, iubitor, fericit si echilibrat.



Avem de ieri cartea (Multumim Rares!) si ni se pare foarte interesanta si mie si Ilenei. Aici, in carte, vine Alfie si cu alternative, ce sa spunem, ce sa facem pentru a-l inlocui pe BRAVO. Pentru "nerabdatori" puteti citi, pe scurt, in engleza aici.
Odata cu spicuirea ei m-am hotarat sa particip si la coferinta de "Unconditional Parenting". Daca esti si tu acolo anunta-ma sa ne vedem la intrare si poate prindem locuri unii langa altii.


Doctorul in Filosofie Michael Thompson spune si el ca vrem ca al nostru copil:
- sa ajunga un tanar capabil de iubire,
- sa aibe un cod moral,
- sa fie productiv,
- sa fie independent.

Cum facem sa obtinem asta?

Mergem mai departe cu Anthony de Mello. Care de departe este cel mai "dur" si numeste acceptarea prin incurajari DROG. Un drog de care cu greu te mai poti elibera chiar si ca adult.



Imi place intrebarea lui Anthony din clipul de mai sus: "Credeti ca lui Isus Hristos ii pasa ce spunea lumea despre el?"

Aletha Solter (PhD) vine si ea cu solutii:



Thomas Gordon este si el pe aceeasi lungime de unda. Dr. Thomas Gordon este cunoscut sub denumirea de "parintele trainingului pentru parinti". Recomandam si cartea si cursul la Parentime.



Alexandru Daniel

PS:
Ph.D. inseamna doctor in filosofie.

Monday, October 14, 2013

Rasfat pentru bebelusi - purtatul

Daca tot suntem in plina Saptamana Internationala a Bebelusilor Purtati (10-16 OCT), am cerut voie Giorgianei Nita sa fac share la mica ei campanie de informare. Pozele ei sunt grozave unele langa altele:

"Bebelusii se nasc cu nevoia de a fi aproape de parinti si este o nevoie la fel de reala cum e foamea sau somnul. Acolo au stat 9 luni de zile, plimbati si leganati, cunosc mirosul mamei, vocea ei, bataile inimii ei, deci nu e de mirare ca in brate se linistesc cel mai usor. Acolo e "acasa". Nu e rasfat sau manipulare. Asa ca tineti-va in brate pruncii cat de mult vor ei sa fie tinuti, chiar din secunda 1 de viata. Asa vor creste independenti, increzatori, iubitori, destepti, buni etc. pentru ca vor sti ca viata e frumoasa.

Ca sa nu va cada mainile si ca sa aveti si libertate de miscare, s-au inventat cate si mai cate in domeniul dispozitivelor de purtat bebelusii. Dar, din pacate nu tot ce se gaseste pe piata este sanatos pentru bebelus, unele din ele fiind chiar periculoase pentru coloana. Un port-bebe bun trebuie sa imite pozitia din brate, copilul sa stea ca o broscuta cu piciorusele in M. De asemenea, un port-bebe bun e foarte comod, nu da dureri de spate si il puteti folosi ore intregi in continuu fara jena.

Acestea fiind zise, priviti diferenta intre un carrier bun si unul de renume nesanatos. Casiana, saraca, incerca sa se catare pe mine in timp ce faceam poza."






Si acum grozavele noastre poze cu Ilinca la purtator:

Ilinca purtata la Berlin alaturi de George


Ilinca purtata in spate in Apuseni


Ilinca purtata la Hunedoara, in Castelul Corvinilor


Alexandru Daniel


Dependenta de dragoste continua intre Ilinca si Ileana

In cazul fetelor mele dependenta de tzitzi continua si-mi place.

Ileana:
Mai este mult pana o sa ajungem la momentul descris atat de frumos, de Laura Campean, in postul de mai jos. Imi dau seama ca nici Ilinca si nici eu nu suntem pregatite sa punem punct relatiei acestea speciale dintre noi.
Asa cum spune si autoarea postului, este o relatie de dragoste care continua printr-un consimtamant reciproc. Eu vreau, ea vrea. Pana cand... vom vedea. 
Bucurati-va de randurile urmatoare. Sunt speciale tare si m-am gandit ca vor face o zi faina altcuiva daca le promovez. 

Ileana

   de Laura Campean

Tuesday, October 8, 2013

Banpotoc - Vacanta Ilincai la tara in Apuseni

La fantana, un domn trecut de 50 de ani:
- Ii buna apa de la Banpotoc???
Raspund vesel inghitind cu pofta apa rece de fantana:
- Ii tare buna... tare rece.

Tuesday, September 10, 2013

Primele analize de sange ale bebelusului Ilinca

Ileana:
Pe Ilinca am tinut-o in poalele mele cat a durat procedura de recoltare de sange. Recoltarea s-a facut din vena la varsta de un an si cateva zile. Nu a zis nimic, dar nimic pe toata durata "interventiei". I-am explicat cu ceva timp inainte despre ce este vorba, unde mergem si ce o sa se intample, si acolo a ramas fascinata de lume, desenele de pe pereti, noutati, si nici nu a sesizat intepatura si prezenta branulei.
Incercati sa aveti numai ganduri bune referitor la primele analize ale bebelusului vostru, explica-i inainte ce o sa se intample si o sa fie totul ok!

Ileana
P.S.:
La Ilinca rezultatele analizelor sunt beton. ;)




Friday, August 9, 2013

La doi ani dupa Liberation Day, scris de Ileana

Azi sunt doi ani de la o libertate acordata de Dumnezeu si primita cu bratele deschise de noi doi. Au trecut doi ani de cand Alexandru a facut in Polonia procedura CCSVI.
Doi ani in care am facut lucruri mari, frumoase si marete, dar si marunte, cotidene.

Cu doi ani inainte inca, din 2009, toate se ingreunasera pentru noi. Simteam ca ne miscam incet, domol si fara spor, ca si cum cineva ar fi apasat pe butonul "STOP" la propria-ti viata si oricat ai fi vrut sa iti rupi lanturile si sa o iei la fuga nu puteai. Vedeam cum omul de langa mine isi pierde incet incet sclipirea din priviri si cum o boare de oboseala crunta se instaleaza peste el, peste mine si relatia noastra si nu puteam schimba nimic.

Sa vezi ca nu poti face ceva ca sa modifici cursul unui boli aparent incurabile, despre care nici cartile de medicina sau studiile marilor centre universitare din lume, nu-ti spun prea multe, e crunt. Este un exercitiiu pe care nu as fi vrut sa-l traiesc vreodata, dar cred ca Dumnezeu stia ca o sa-l trec. Altfel nu mi l-ar fi destinat.

Tot El ne-a redat amandurora prin operatia asta,  viata, bucuria si veselia. Ne-a dat  nazuinta sa ne imaginam cum ar fi sa ne marim familia si puterea sa ne ducem gandul asta la indeplinire. Fiica noastra a venit intr-un moment in care sotul meu era nu numai pregatit sa fie tata, dar si sa ma inlocuiasca in momentele in care eu cadeam. Sa ma ridice de pe jos si sa-mi dea mai multa putere si energie ca inainte.

Lui Dumnezeu ii multumesc ca ne ajuta in fiecare clipa a zilei si ne vegheaza de toate relele iar tie Alexandru, iti multumesc ca m-ai ales sa-ti fiu alaturi si sa devin langa tine sotia si mama pe care le visam copila fiind.

Te iubesc!
Ileana



Vezi si: SM in Romania, CCSVI in Polonia

Sunday, July 7, 2013

Un an de bucurii


De un an de zile nu mai suntem doar Ileana și Alexandru. Am devenit din 2012, cu bucurie mare, părinți: părinții Ilincăi.

Saturday, June 15, 2013

Bucurie mare pentru bebelus - baita



Dragalasenia Soniei Rochel e de nedescris la baita. Vedem in filmuletele ei de mai jos, ca apa e prietena pentru urechiusele bebeilor.
Am inceput din prima saptamana sa facem baie Ilincai cu grija de a nu-i intra apa in urechi. Am descoperit primul filmulet de la 4-5 luni ale Ilincai si de atunci ii torn apa in cap cu numiluita si ii place mult. Mai nosol e pentru ea cand isi propune sa apuce un obiect din cadita si eu ii ingreunez drumul turnandu-i apa in cap. Nu se lasa intimidata si isi vede de drum.
Ne-am orientat

Friday, June 14, 2013

Bucuria de a trai nevaccinat

Mi-a atras atentia un articol al lui Françoise Berthoud, MD [pediatru]  pe siteul romanesc dr-cacovean-adrian.ro.
Am incredere in el pentru ca 1985 a tradus in limba franceza cartea pediatrului Robert Mendelssohn, MD's How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor ( Cum sa cresti un copil sanatos in ciuda [opiniilor] medicilor ) despre care am scris un pic aici.

Am citit scris de el Minunata sanatate a copiilor nevaccinati si va recomand si voua sa cititi.

Aflam aici ca: "Rata autismului in SUA a atins un incredibil nivel de 1 la 100. Cifrele care corespund [comunitatilor cu copii] nevaccinati sunt socant de contrastante comparativ cu media nationala [americana]."
Ce face acest om aici este doar o sinteza, caci sunt multe voci care striga in aceeasi directie in zilele noastre. E bine insa ca aceste articole sunt si traduse la noi in tara.

Ce m-a facut sa scriu astazi acest articol este ce aflu despre Belgia: statului belgian nu ii este suficient ca poate omora din mila [eutanasia] pe orice bolnav peste 18 ani. Acum vrea sa impuna aceasta lege si pentru copii. Si toate acestea fara acordul parintilor. Si care ar fi una din bolile pentru care s-ar proceda asa?  Chiar autismul.

Adica:
In Romania si in alte tari UE nu este obligatoriu sa-ti vaccinezi copii insa presiune sociala este imensa la acest capitol. Aflam mai apoi ca de la vaccinul facut e posibil ca al tau copil sa devina autist. Si apoi ca un stat din UE condus de socialisti, vrea sa taie costurile mari cu acesti copii si sa-i omoare legal din mila.



Tuesday, April 23, 2013

Bucurie pentru mine: DTS metrul - tester de ape

Am cumparat intr-un final DTS metrul de la care tot voiam sa aflu calitatea apelor pe care le folosesc: asta acasa, la serviciu, ape plate folosite de zi cu zi. Am cateva ape preferate la care am ajuns prin cercetari pe net. Citisem despre subiect pe blogul Cristelei Georgescu.

Am cumparat testerul de pe Amzon. La noi in tara, il gasisem pe Aqua-Welt, insa era si mai scump si mi se cerea si taxa pentru transport. Pret final 146 RON, mai scump ca si comanda din UK: pretul meu de achizitie cu card: 110 RON, cu livrare prin Posta Romana.

Ce inseamna DTS? Si ce am inteles eu ca masoara acest tester. Total Dissolved Solids (DTS): adica greutatea totala de solide din apa; solide ca minerale, saruri sau metale. Masuratoarea se face in PPM (Parts per milion). Cu cat masuratoarea indicata este mai mica cu atat e mai recomandata apa de consumat. Pe unele ape minerale este afisata informatia ca si reziduu sec la 180 grade Celsius.

Am testat apa de la locul meu de munca, de la dozator, apa de la robinetul de la bucatarie si apele minerale folosite: Bilbor, Bucovina si Devin.
 Masuratorile:
Acasa - Zona Baneasa Sisesti: 193 ppm
Bucovina (Reziduu sec pe sticla 78): 39 ppm
Devin (Reziduu sec pe sticla - neafisat): 29 ppm
Bilbor (Reziduu sec pe sticla - neafisat):
Serviciu Pipera - apa filtrata: 312.

Apa filtrata prin osmoza inversa, de acasa de la colega Nico de la serviciu: 25 ppm
Apa nefiltrata de acasa de la colega Nico de la serviciu: 440 ppm
Cercetarile le tot fac ca sa stiu daca merg pe directia cumpararii unui filtru cu osmoza inversa si sa renunt la cumpararea de apa plata din marketuri si hipermarketuri.
Sper sa va fie de folos informatia si daca aveti nevoie de tester stiti cum sa ma gasiti. ;)


Mai multe despre apa aici.

Tuesday, April 9, 2013

Lectie de stat pe "tron"



Sursa: http://www.squattypotty.com/

Impartasesc azi cu bucurie cu voi cum se sta frumos pe "tron".

Sau cum se sta corect pe buda.
Postura corecta la toaleta.
Sau cum se sta corect pe WC / veceu.
Sau cum se sade frumos la toilet.
Sau cum "coboara corect calatorii din autobuz".
Sau cum pleaca frumos "puhulica".
Sau cum se face corect puti-puti.
Sau cum facem usor puh. (Puh de la puuuu ce pute.)

Asta pentru ca cele mai multe probleme de constipatie si hemoroizi, (pe langa lipsa din alimentatie a fibrelor), se datoreaza unei posturi gresite la toaleta. Se pare ca modernul WC nu a adus numai beneficii. Asta pentru ca a moficat o pozitie veche de mii de ani.
O solutie a problemei este in videoclip sau iti faci buda turceasca.

Si de aici... probleme cu digestia, rezulta probleme in sezonul rece.

Cristela Georgescu:

Racelile incep in sistemul digestiv

“Deseori imi intreb micii pacienti cat de des au scaun. De obicei nu obtin raspuns. Nu au habar nici ei, nici parintii lor. Cand le spun ca ar fi normal sa elimine cel putin o data pe zi, dimineata, imi raspund ca au scaun o data sau de doua ori pe saptamana. Parintii trebuie sa-si invete copiii sa fie atenti la scaune si sa stie care este frecventa normala. Daca detin aceste informatii, copiii pot fi invatati sa-si anunte parintii in cazul in care sunt constipati.”

Un om sanatos ar trebui sa aiba scaun in decurs de o ora de la trezire, fara metode de ajutor (dr. Douillard) si de asemenea ideal este sa avem cate mese atatea scaune (am invatat de la dr. Doru Laza).

De ce este atat de important tranzitul intestinal? “Tranzitul lent determina inflamarea vilozitatilor intestinale”. Prin inflamare vilozitatile pot fi distruse si astfel e afectata performanta sistemului imunitar. Cum? Vilozitatile sunt niste prelungiri sub forma de degete (digitiforme) ale mucoasei intestinale, prin care care aceasta isi mareste de sute de ori suprafata si puterea de absorbtie a alimentelor, respectiv a nutrientilor. “Vilozitatile pompeaza in si din sistemul limfatic nutrienti, respectiv toxine. Avand in vedere ca in sistemul limfatic se gaseste 80% din sistemul imunitar, devine evident de ce tranzitul intestinal regulat este esential pentru imunitate si sanatate optima.”


Fibre!
Ce e de facut? Fibre! Un cuvant des folosit, dar putin inteles, dupa parea mea. De teama sa nu le lipseasca proteine, calciu si fier, meniurile multor copii contin carnita, lactate si oua, adica proteine, grasimi si prea putina sau chiar deloc fibra. Fibrele au rol principal de detoxifiere si se gasesc doar in fructe, legume, cereale integrale (nu la cutie, am explicat incele doua articole despre cereale!). De ex. brocolli si toate legumele din familia cruciferelor (conopida, varza, etc) fac parte dintre marii binefacatori ai sistemului imunitar, noi consumam aproape zilnic. “Legumele sunt de importanta critica pentru un tranzit intestinal optim. Celuloza din legume se ataseaza pur si simplu de toxine si le escorteaza spre toaleta. Copiii au innascut sa isi imite parintii, deci daca pustii va vad cum devorati cantitati impresionante de legume la fiecare masa, se vor indopa la randul lor cu legumele astea, dezgustatoare pe vremuri. E principiul <Ce face omul, face si maimuta>. Si evitati mesele copioase, servite seara tarziu. Sunt greu de digerat si pot cauza constipatie.” Mi se pare lipsit de consideratie fata de sistemul nostru digestiv sa ii spunem tarziu in noapte: “Somn usor! Eu ma duc la culcare, tu lucreaza toata noaptea!”.


Friday, January 18, 2013

Daca tot mi s-a terminat piureul meu de mar si quinoa, am recurs la ce-am avut la indemana



Quinoa gasiti la magazinele naturiste gen 'plafar'. Sunt niste bobite mici, asemanatoare meiului, si nu contine gluten. Deci e sigura de administrat bebelusilor. Am pregatit-o asa: de cu seara am spalat in cateva jeturi de apa aprox 3 linguri, puse intr-o strecuratoare fina. Apoi le-am pus la uscat pana dimineata pe o hartie uscata. La vremea mesei am rasnit o lingura in rasnita de cafea, care mai apoi se pune la fiert in aprox 100 ml apa. Se umfla asemenea orezului, marindu-si cantitatea de aprox 4 ori. Se lasa cateva minute pe foc, timp in care mestecati ca sa nu se lipeasca. Apoi se fac combinatii inedite, imaginatie de aveti: cu mar, banana, suc de rodie, kaki... la alegerea vostra.

Sa va fie cu folos!
Ileana

O carte buna, in engleza, cu retete cu quinoa gasiti aici.

Tuesday, January 1, 2013

Un an de dragoste - scris de Ileana

“Acum o sa nasteti”... au fost vorbele rostite de un om cu o privire calda si caruia i se citea in ochi harul Dumnezeiesc care il insotea mereu atunci cand statea la capataiul unei femei care urma sa devina mama. Aceste vorbe mi-au ramas intiparite pentru totdeauna in memorie si o sa-mi amintesc mereu de emotia si mai ales nedumerirea care ma insoteau in acele momente... asta pana am vazut-o. Pe ea, fiinta mica si roz, cu cea mai fina fetisoara care mi-a fost dat vreodata sa o sarut.
De atunci a trecut aproape jumatate de an. Cea mai plina de frumuseti, iubire si gingasie jumatate de an de pana acum. 
Bucuriile au venit necontenit de atunci, pentru ca Dumnezeu ne iubeste foarte mult. Bucurii de la mami, tati si mai ales de la Ilinca care ne uimeste in fiecare zi. Devine din ce in ce mai mult o fetita frumoasa, perseverenta si inteligenta. 
Daca a fost usor pana acum? Nu, nu a fost usor. In primele zile dupa nasterea Ilincai plangeam si radeam in acelasi timp, fara sa-mi dau seama foarte bine ce se intampla cu mine. Primele luni alaptatul a fost un test de anduranta, fizica si psihica, la care nu as fi putut sa fac fata fara ajutorul lui Alexandru si fara rugaciunile catre Dumnezeu pe care il imploram sa-mi ia durerea. 
Sarcinile casnice care in trecut erau minore si banale au devenit slalomuri de indemanare si permanente incercari de a economisi cat mai mult timp. 
Apoi au fost trezirile din ce in ce mai dese, nopti in care dormeam 4-5 ore in reprize de zeci de minute. 
Daca se merita? DA. Pentru ca acum alaptatul este o placere, singurul moment in care sunt doar eu si Ilinca, ne iubim si ne alintam. Somnul este din ce in ce mai lung si mai odihnitor, cu cel mult 3 treziri pe noapte, iar sarcinile casnice... ei bine la capitolul asta am invatat cum sa mai prioritizez si sa incetez a mai cauta perfectiunea in toate.
Anul ce tocmai se incheie a fost anul in care am devenit mama si femeie. Anul in care in fiecare zi am simtit binecuvantarea si mangaierea lui Dumnezeu fie in pantec sau chiar langa mine, intruchipata intr-o fetita minunata. Anul in care am invatat sa depasesc dureri supraomenesti cu gandul ca numai asa pot hrani si creste cel mai sanatos si frumos, un mic om, al carui intreg univers sunt eu. Anul in care am invatat sa iubesc mai mult, mai frumos si mai linisitit. Anul in care o voce mi-a soptit “Acum o sa nasteti.”

Ileana